Gå direkt till innehåll
Uppdatering av bedömningar pga. PRIO-ändringar och ATP15

Nyhet -

Uppdatering av bedömningar pga. PRIO-ändringar och ATP15

Från och med den 25 januari kommer automatiska uppdateringar att utföras på samtliga produkter för att implementera följande uppdateringar där de inte redan är införda:

1. Uppdatering enligt ny version av riskbedömningsverktyget PRIO

Kemikalieinspektionen har lanserat en uppdaterad version av sitt riskbedömningsverktyg, PRIO. Det nya namnet är "PRIO - ett verktyg för substitution", och tanken är att det ska vara ett verktyg för substitution av farliga ämnen. Nya PRIO-verktyget har uppdaterade kriterier för utfasningsämnen och prioriterade riskminskningsämnen.

Då dessa två egenskapsgrupper lägger en viktig grund för SundaHus bedömningskriterier, så kommer vi att uppdatera våra kriterier och bedömningar av produkter utifrån de nya PRIO-kriterierna i samband med nästa kriterieförändring. Läs mer här

2. Uppdatering av klassificering av ämnen från ATP15

Den senaste uppdateringen av harmoniserade EU ämnesklassificeringar (ATP15) har registrerats i SundaHus Miljödata och tillämpas i och med uppdateringen. Denna gång är det 37 ämnen som har fått nya och bindande officiella klassificeringar. Läs mer på Kemikalieinspektionens webbplats.

Ämnen

Presskontakt

Jane Wigren

Jane Wigren

Chef Miljöbedömningsverksamheten 076-1092802