Gå direkt till innehåll
Det (EU)-blommar hos SundaHus

Pressmeddelande -

Det (EU)-blommar hos SundaHus

Nu finns byggprodukter märkta med EU-blomman i SundaHus Miljödata.

- Vårt uppdrag är att göra det enkelt att göra bra val för miljö och hälsa. Genom att samarbeta med SundaHus gör vi det enkelt för fler att göra sunda materialval så att vi kan styra mot en Giftfri miljö, säger Sara Bergman, nordisk produktansvarig för område byggande på Miljömärkning Sverige.

SundaHus arbetar med effektiva lösningar för medvetna materialval bland annat genom det webbaserade systemet SundaHus Miljödata. Redan tidigare finns information om Svanenmärkta produkter i systemet men nu finns även information om vilka produkter som är märkta med EU-blomman*.

- Vi är glada och stolta över att tillsammans med Miljömärkning Sverige AB göra det det enklare att göra medvetna val. Genom att visa vilka produkter som är märkta med EU-blomman gör vi det lättare för konsulter och entreprenörer i byggsektorn att göra mera medvetna val. Framförallt underlättar det för våra kunder som arbetar med Svanenmärkning av hus då miljömärkta produkter automatiskt uppfyller kraven på dokumentation, säger Lisa Elfström, marknadschef på SundaHus i Linköping AB.

Informationen om EU-märkta produkter visas redan nu i SundaHus Miljödata. 

För mera information kontakta:

Lisa Elfström Marknadschef SundaHus i Linköping AB, lisa@sundahus.se, tel: 070-360 67 40

Sara Bergman, nordiskt produktansvarig för område byggande, tel: 0769-48 64 58

*avser de produkter som har handlagts av Nordisk Miljömärkning. Därför ingår ej i dagsläget de produkter som handlagts av övriga EU-länder.

Ämnen

Kategorier


SundaHus erbjuder fastighetsägare trygghet, nu och i framtiden, genom ett brett utbud av tjänster för medvetna materialval. Med ett webbaserat system och kvalificerad rådgivning är SundaHus en helhetslösning för att systematisera arbetet med att fasa ut farliga ämnen i en byggnads hela livscykel. SundaHus i Linköping AB (publ) grundades 1990 som ett konsultbolag för en bättre inomhusmiljö och är idag en ledande aktör på området medvetna materialval.

Miljömärkning Sverige AB ansvarar för den nordiska miljömärkningen Svanen och EU:s motsvarighet EU-Blomman. Miljömärkning Sverige arbetar på uppdrag av regeringen och drivs utan vinstsyfte.