Gå direkt till innehåll
Folksam lanserar byggmiljöguiden.se i samarbete med SundaHus

Pressmeddelande -

Folksam lanserar byggmiljöguiden.se i samarbete med SundaHus

Folksam lanserar idag byggmiljoguiden.se. I nya byggmiljöguiden, som är den tionde i ordningen, bidrar SundaHus med tekniklösning samt information från SundaHus Miljödata.

– Det är ett enkelt och pedagogiskt verktyg, som med olikfärgade markeringar berättar om var på miljöskalan olika produkter befinner sig. Vi värderar t.ex. hälso- eller miljömässig påverkan kopplad till PRIO-egenskaper enligt Kemikalieinspektionen, hälso- och miljöfarlighet vid byggskedet, emissioner som riskerar att påverka innemiljö negativt samt risker för att arbetare, närliggande samhällen och miljö utsätts för särskilt farliga ämnen vid tillverkningen av polymerer, säger Folksams hållbarhetschef Karin Stenmar.

SundaHus affärsidé är att, som oberoende företag, leverera strukturerad information och konsulttjänster för en hållbar utveckling inom bygg- och fastighetssektorn.

– SundaHus riktar sig till bygg- och fastighetsbranschen genom system- och miljökonsulttjänster för medvetna materialval. Det är spännande att få stödja Folksam i arbetet med digitaliseringen av byggmiljöguiden, säger Arvid Jannert, VD på SundaHus i Linköping AB.

För ytterligare information:

SundaHus i Linköping AB

Arvid Jannert, VD, SundaHus i Linköping AB, arvid@sundahus.se

Är du leverantör av byggprodukter och önskar få dina produkter bedömda och synliga i SundaHus Miljödata och i byggmiljöguiden.se? 

Kontakta leverantörsansvarig Johan Wärn  johan@sundahus.se

Folksam

Karin Stenmar, Chef Hållbarhet, Folksamgruppen, telefon 0708-31 66 76

Folksams pressjour, telefon 08-772 66 60

Om Folksam

Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


SundaHus erbjuder fastighetsägare trygghet, nu och i framtiden, genom ett brett utbud av tjänster för medvetna materialval. Med ett webbaserat system och kvalificerad rådgivning är SundaHus en helhetslösning för att systematisera arbetet med att fasa ut farliga ämnen i en byggnads hela livscykel.

SundaHus i Linköping AB (publ) grundades 1990 som ett konsultbolag för en bättre inomhusmiljö och är idag en ledande aktör på området medvetna materialval.