Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hemsö har valt SundaHus för att undvika farliga ämnen i samband med nybyggnation och löpande förvaltning

Hemsö, som är en långsiktig ägare av samhällsfastigheter, har valt SundaHus Miljödata som verktyg för medvetna materialval och för att systematisera arbetet med att fasa ut farliga ämnen i byggnader under hela livscykeln.

- I Hemsös grundläggande principer ingår att vara en långsiktig och ansvarsfull fastighetsägare vilket bland annat innebär att ställa krav på produkter och material. Efter en utvärdering av olika system för bedömning och dokumentation av byggmaterial och produkter valde vi SundaHus Miljödata då detta system bäst lever upp till Hemsös behov säger Emma Weman, Hållbarhetsansvarig på Hemsö.

Hemsö påbörjar nu implementeringen av SundaHus Miljödata som stöd i arbetet med att göra sunda materialval vid både nybyggnation och i den löpande förvaltningen.

Medvetna materialval leder till hälso- och miljövinster när farliga ämnen undviks i byggnaderna. Dessutom är arbetet en kostnadsbesparing på sikt eftersom risken minskar för dyra saneringar.

Det webbaserade systemet SundaHus Miljödata är ett verktyg för fastighetsägare att säkerställa medvetna materialval och att arbeta systematiskt med att fasa ut farliga ämnen i byggnader. I systemet finns funktioner som gör det möjligt att ställa genomförbara materialkrav i byggprocessen, att enkelt följa upp kraven i projekten samt att följa upp bolagens arbete över tid. Kombinationen av ett väl utvecklat system och kvalificerad rådgivning om hur man implementerar medvetna materialval i processen gör att många ambitiösa och proaktiva fastighetsägare väljer att arbeta med SundaHus.

Hemsö äger, förvaltar och utvecklar lokaler där stat, kommun och landsting är hyresgäster eller huvudmän för verksamheten. Bolaget är långsiktig ägare av samhällsfastigheter och vill förbättra förutsättningarna för sina kunder genom att bedriva hållbar samhällsservice. Hemsö äger närmare 350 samhällsfastigheter med ett sammanlagt värde om strax över 22 miljarder kronor. Fastigheterna finns i närmare 90 svenska kommuner, 15 tyska städer samt i Åbo i Finland.

Ämnen

Kategorier


SundaHus erbjuder fastighetsägare trygghet, nu och i framtiden, genom ett brett utbud av tjänster för medvetna materialval. Med ett webbaserat system och kvalificerad rådgivning är SundaHus en helhetslösning för att systematisera arbetet med att fasa ut farliga ämnen i en byggnads hela livscykel. SundaHus i Linköping AB (publ) grundades 1990, har 13 medarbetare och är verksamma i hela Sverige. www.sundahus.se