Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Järfälla satsar stort på medvetna materialval

Järfälla satsar stort på medvetna materialval

Järfälla har högt satta mål för att minska de farliga kemikalierna i kommunens verksamhet, med ett särskilt fokus på barn och unga. Som ett led i detta arbete har kommunen nu tecknat avtal med SundaHus i Linköping för att systematisera arbetet med medvetna materialval.

Järfällas ambitiösa planer för användningen av SundaHus Miljödata inkluderar materialval i ny- och ombyggnationsprojekt, förvaltning av fastigheter och kemikaliehantering inom fordonsverkstad och olika anläggnings- och skötseluppdrag. Kommunens ambition är även att använda sig av SundaHus Miljödata i sitt projekt ”Giftfria miljöer” som omfattar val av möbler, inredning och köksutrustning i kommunala verksamheter som skolor, förskolor, äldrevård.

- För oss är det viktigt att kommunens byggnader, där barn vistas många timmar under sin uppväxt, har så bra innemiljö som möjligt och det säkrar vi med det här systemet. Vi har ett mål att fasa ut giftiga ämnen ur byggmaterial och i SundaHus Miljödata kan vi lägga in vår ”Undvikarlista” som en särskild bevakning. Säger Agneta Dahlgren, Miljö- och kvalitetssamordnare på Järfälla kommun. Dessutom ska SundaHus användas för att välja bra produkter inom en stor del av kommunens olika verksamheter, förskolor, skolor, fordonsverkstad, anläggnings- och skötseluppdrag etc.

Järfälla kommun har redan använt SundaHus Miljödata i flera projekt. Nu fortsätter arbetet med att implementera SundaHus Miljödata i stora delar av kommunens organisation.

SundaHus välkomnar Järfälla kommun som ny verksamhetslicenskund och ser fram emot ett givande samarbete på hög nivå.

För mer information kontakta:

Rebecka Hovenberg, Ansvarig kundrelationer, SundaHus i Linköping AB (publ) Telefon: 013-36 30 71 E-post: rebecka@sundahus.se

Agneta Dahlgren, Miljö- och kvalitetssamordnare, Järfälla kommun

Telefon: 08-580 289 60

E-post: Agneta.Dahlgren@jarfalla.se

Ämnen


SundaHus erbjuder fastighetsägare trygghet, nu och i framtiden, genom ett brett utbud av tjänster för medvetna materialval. Med ett webbaserat system och kvalificerad rådgivning är SundaHus en helhetslösning för att systematisera arbetet med att fasa ut farliga ämnen i en byggnads hela livscykel.

SundaHus i Linköping AB (publ) grundades 1990 som ett konsultbolag för en bättre inomhusmiljö och är idag en ledande aktör på området medvetna materialval.