Gå direkt till innehåll
Lunds kommun satsar på SundaHus Miljödata

Pressmeddelande -

Lunds kommun satsar på SundaHus Miljödata

Lundafastigheter går i täten för att välja produkter med minsta möjliga hälso- och miljöpåverkan

Med systemet SundaHus Miljödata förenklas och säkras att byggmaterial med låg hälso- och miljöpåverkan väljs vid byggnation. Systemet blir ett stöd i Lundafastigheters arbete att certifiera de kommunala byggnaderna enligt det svenska systemet Miljöbyggnad.

Avtalet mellan SundaHus och Lundafastigheter ger kommunen tillgång till miljöinformation om mer än 65 000 hälso- och miljöbedömda byggvaror, projektverktyg för byggprojekt och ett verktyg för att underlätta arbetet i certifiering enligt Miljöbyggnad.

- För oss är det viktigt att kommunens byggnader, där barn vistas många timmar under sin uppväxt, har så bra innemiljö som möjligt och det säkrar vi med det här systemet. Dokumentation av byggmaterial är en förutsättning för att kunna certifiera våra byggnader enligt det svenska systemet Miljöbyggnad och för att vi ska få en bra hantering av byggmaterialet vid ombyggnationer och rivning säger Anders Salomonsson, fastighetschef på Lundafastigheter. Med det här verktyget får vi även möjlighet att följa upp våra höga miljö- och klimatambitioner och lämnar samtidigt ett bidrag till ett hållbart samhällsbyggande avslutar Anders.

Tydliga miljömål

Alla Lundafastigheters nya byggnader ska certifieras enligt Miljöbyggnad framöver i enlighet med uppsatta miljömål. På sikt kommer även de befintliga byggnaderna att certifieras och kan då lättare jämföras för mätbara miljömål.

- Att Lundafastigheter väljer att ta ett starkare grepp i frågan om det hållbara samhällsbyggandet är väldigt glädjande och positivt inte bara för kommunen utan även för regionen Skåne säger Arvid Jannert, vd på SundaHus i Linköping AB (publ). Det ansvar människan tar för miljön exemplifieras tydligt när större organisationer som Lundafastigheter sätter tydliga och uppföljningsbara miljömål.

För mer information kontakta:
Arvid Jannert, vd SundaHus i Linköping AB (publ)
Telefon: 013-36 30 79, 076-109 28 01
e-post: arvid@sundahus.se
Anders Salomonsson, Fastighetschef Lundafastigheter
Telefon: 046-35 51 10
e-post: anders.salomonsson@lund.se

Ämnen

Kategorier


SundaHus arbetar med miljö- och hälsovärdering av byggvaror. Företaget verkar inom bygg- och fastighetssektorn och bidrar till hälsosamma fastigheter och en bättre miljö, genom att tillhandahålla webbaserade produkter och kvalificerade konsulttjänster. SundaHus Miljödata är marknadens största oberoende värderingssystem för byggprodukter. Företaget grundades 1990, har 11 medarbetare och huvudkontor i Linköping. År 2011 omsatte SundaHus 9,4 Mkr.