Gå direkt till innehåll
Ronneby kommun har valt SundaHus Miljödata för att fördjupa sitt arbete med Cradle to Cradle®.

Pressmeddelande -

Ronneby kommun har valt SundaHus Miljödata för att fördjupa sitt arbete med Cradle to Cradle®.

Ronneby kommun har valt SundaHus Miljödata som verktyg för medvetna materialval och för att dokumentera samtliga byggvaror i projekt.  Arbetet är en del av kommunens höga ambitioner inom hållbar utveckling och genom att använda systemet bidrar kommunen till en bättre resursanvändning.

- Ronneby kommun bygger hälsosamma förskolor, inspirerade av Cradle to Cradle® - ett koncept för kvalitet och innovation. Det handlar om att sträva efter ett positivt avtryck, säger Johan Sandberg, Enhetschef Cefur Ronneby kommun. 

Ronneby kommun använder redan SundaHus Miljödata i projektet Backsippan, en nybyggnation av en förskola där medvetna materialval har fått stort utrymme. Nu fortsätter arbetet med att implementera SundaHus Miljödata som stöd i arbetet med sunda materialval vid både ny- och ombyggnation. SundaHus Miljödata används också för dokumentation av drift och skötselanvisningar, montageanvisningar och andra viktiga instruktioner inför förvaltningen av byggnaderna.

- Medvetna materialval leder till hälso- och miljövinster när farliga ämnen undviks i byggnaderna men framförallt ökar möjligheterna till effektiv resurshantering. Genom att arbeta med en loggbok i SundaHus Miljödata kan materialen i byggnaden lättare tas om hand för att ingå i de biologiska och tekniska kretsloppen. Byggnaden blir en materialbank. Dessutom är arbetet en kostnadsbesparing på sikt eftersom risken minskar för dyra saneringar, avslutar Johan Sandberg.

Rebecka Hovenberg, kundansvarig på SundaHus för Ronneby Kommun säger:
- Det har varit lärorikt att arbeta med förskolan Backsippan och extra roligt att vara delaktiga i utvecklingen av kommunens arbete med hälsosamma förskolor, inspirerade av Cradle to Cradle®. Vi på SundaHus ser fram emot ett fortsatt bra samarbete och välkomnar Ronneby som ny verksamhetslicenskund. 

För mer information kontakta:
Rebecka Hovenberg , Ansvarig kundrelationer, SundaHus i Linköping AB (publ)
Telefon: 013-36 30 71, 072-571 22 45
E-post: rebecka@sundahus.se

Johan Sandberg, Enhetschef Cefur Ronneby Kommun
Telefon: 0457-61 88 10
E-post: johan.sandberg@ronneby.se

Cradle to Cradle och alla varianter därav är registrerat som varumärke av McDonough Braungart Design Chemistry Inc, Charlottesville, Virginia, USA.

Ämnen

Kategorier


SundaHus erbjuder fastighetsägare trygghet, nu och i framtiden, genom ett brett utbud av tjänster för medvetna materialval. Med ett webbaserat system och kvalificerad rådgivning är SundaHus en helhetslösning för att systematisera arbetet med att fasa ut farliga ämnen i en byggnads hela livscykel. SundaHus i Linköping AB (publ) grundades 1990, har 13 medarbetare och är verksamma i hela Sverige. www.sundahus.se