Gå direkt till innehåll
SundaHus lanserar nya bedömningskriterier

Pressmeddelande -

SundaHus lanserar nya bedömningskriterier

SundaHus lanserar nu nya bedömningskriterier 6.1.3 som ersätter den tidigare versionen 6.1.2. SundaHus utvecklar bedömningskriterierna löpande i takt med de förändringar som sker inom lagstiftningen, forskningen och på marknaden. Förändringen innebär nya kriterier för PVC samt strängare haltgränser för kadmium och kvicksilver. Kriterierna för bedömning av PVC och andra plaster är fortsatt de strängaste på den svenska marknaden. Läs mer om SundaHus process för utveckling av kriterier här. De nya kriterierna kommer att börja gälla från och med den 23 april 2018.

Förändringen av haltgränserna för kadmium och kvicksilver genomförs för att harmonisera med andra kriterier i marknaden. Syftet med förändringen av kriteriet för PVC är att kunder och användare av SundaHus Miljödata ska kunna applicera ett riskperspektiv vid val av produkter innehållande PVC. Det innebär att det blir lättare att urskilja PVC-produkter som har mindre risk för påverkan på människors hälsa och miljö. Dessutom harmoniserar det med SundaHus kriterier avseende restmonomerhalter av utfasningsämnena akrylnitril, butadien och propylenoxid i plast och gummi. 

Sammanställning av förändringar i SundaHus bedömningskriterier 6.1.3

Ämnen


SundaHus erbjuder fastighetsägare trygghet, nu och i framtiden, genom ett brett utbud av tjänster för medvetna materialval. Med ett webbaserat system och kvalificerad rådgivning är SundaHus en helhetslösning för att systematisera arbetet med att fasa ut farliga ämnen i en byggnads hela livscykel.

SundaHus i Linköping AB (publ) grundades 1990 som ett konsultbolag för en bättre inomhusmiljö och är idag en ledande aktör på området medvetna materialval.