Gå direkt till innehåll
SundaHus tecknar avtal med Specialfastigheter Sverige AB  – Säkrar hälsosamma material vid byggnation av elevhem

Pressmeddelande -

SundaHus tecknar avtal med Specialfastigheter Sverige AB – Säkrar hälsosamma material vid byggnation av elevhem

Specialfastigheter Sverige AB äger och förvaltar fastigheter som är byggda för speciella ändamål. Bland hyresgäster finns bland andra Kriminalvården, Statens In­stitutionsstyrelse, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Rikspolisstyrelsen och Försvarsmakten. Specialfastigheter, som till 100 procent ägs av svenska staten, arbetar strukturerat och löpande med miljöfrågor genom bland annat energieffektiviseringar och minskning av koldioxidutsläpp.

- Samarbetet med SundaHus är ytterligare ett steg i vårt miljöarbete, säger Maria Widfeldt, kvalitets- och miljöansvarig på Specialfastigheter. Vi säkerställer att inga skadliga material byggs in i det nya elevhemmet vid Ekeskolan.

- Det känns mycket bra att få förtroendet från ett så långsiktigt fastighetsbolag som Specialfastigheter. Det här är vårt första gemensamma projekt och jag har stora förhoppningar om att det ska bli fler, säger Kjell Isacson, vd SundaHus.

Goda förhoppningar om att nå guldklassen

Projekteringen av elevhemmet, som beräknas vara inflyttningsklart i mitten av 2010, är i full gång. Specialfastigheters ambition är att byggnaden ska bli miljöklassad i guldklassen enligt metoden för miljöklassad byggnad.

- Det är höga krav som ställs för att bli miljöklassad i guldklassen, men vi har goda förhoppningar om att nå dit, säger Maria Widfeldt.

För mer information kontakta:

Kjell Isacson, vd SundaHus i Linköping AB

Telefon: 013-36 30 71, 070-521 40 90

e-post: kjell@sundahus.se

 

Ämnen

Kategorier

Regioner