Gå direkt till innehåll
Jane Wigren, chef för bedömningsverksamheten SundaHus berättar om utveckling av antalet artiklar i SundaHus Miljödata
Jane Wigren, chef för bedömningsverksamheten SundaHus berättar om utveckling av antalet artiklar i SundaHus Miljödata

Pressmeddelande -

Vi firar 150 000

Idag firar vi på SundaHus! Anledningen till att vi firar är att vi har passerat fler än 150 000 artiklar i vårt system SundaHus Miljödata. Men egentligen firar vi för att vi nu kan hjälpa våra kunder och branschen ännu bättre i arbetet med ett digitalt obrutet flöde av miljöinformation från projektering till förvaltning. Arbetet med medvetna materialval blir både effektivare och av högre kvalitet. Hur då?

  • Genom att det blir enklare att koppla ihop SundaHus Miljödata (och all data som finns där) med andra system, till exempel produktdatabaser, inköpssystem, BIM-verktyg och förvaltningssystem. Ett exempel på detta är vårt samarbete med flera grossister.
  • Ju fler produkter och artiklar som finns i systemet, desto enklare är det att hitta de produkter som konsulter och entreprenörer söker efter.
  • När vi förenklar för andra intressenter i bygg- och förvaltningsprocessen så hjälper vi även våra kunder, beställarna. Det innebär även att att den digitala miljöinformation som beställarna har har i vårt system (av branschen ofta, något missvisande, kallat loggbok) blir ännu bättre, d.v.s. lättare att skapa och underhålla under hela byggnadernas livslängd.

Sedan ett par år tillbaka har vi medvetet satsat på fler artiklar och artikelnummer i vårt system eftersom vi vill att arbetet med medvetna materialval ska bli en naturlig del av våra kunders processer. Antalet artiklar är därmed en viktig pusselbit för att nå vår vision om att skapa en långsiktigt värdefull byggd miljö. Vi gör inte detta ensamma, just nu deltar vi i flera olika nationella och internationella branschsamarbeten för att skapa gemensamma standarder och krav om artikelidentitet. Är du en av dem som också vill vara med på resan?

Ämnen


SundaHus erbjuder fastighetsägare trygghet, nu och i framtiden, genom ett brett utbud av tjänster för medvetna materialval. Med ett webbaserat system och kvalificerad rådgivning är SundaHus en helhetslösning för att systematisera arbetet med att fasa ut farliga ämnen i en byggnads hela livscykel.

SundaHus i Linköping AB (publ) grundades 1990 som ett konsultbolag för en bättre inomhusmiljö och är idag en ledande aktör på området medvetna materialval.

Relaterat innehåll