Gå direkt till innehåll
Fler EPD:er i SundaHus Miljödata

Nyhet -

Fler EPD:er i SundaHus Miljödata

Tillverkar eller är ni en leverantör av byggprodukter? Ligger ni dessutom i framkant och har tagit fram EPD:er för era produkter? I sådant fall har ni möjlighet att sprida dem och dess information, via SundaHus Miljödata, till klimatdeklarationer för byggnader.

I SundaHus Miljödata lägger vi in såväl själva EPD:erna som den underliggande informationen. Under hösten kommer vi att lansera en ny klimatmodul där byggnaders klimatpåverkan beräknas och redovisas. Klimatmodulen följer Boverkets lagkrav på klimatdeklarationer för byggnader och indikator 15 i Miljöbyggnad. Beräkningarna baseras bland annat på Boverkets generiska data men om det finns specifik produktdata från en produkts EPD används den informationen istället. Det innebär att de kunder som redan använder SundaHus Miljödata som verktyg för loggböcker för byggnader även kan ta fram klimatrapporter direkt i systemet.

Under flera års tid har vi lagt in så många EPD:er vi har kunnat finna men om ni har en produkt som saknar EPD i systemet eller om ni har en nyare version är det bra att passa på att skicka in den till oss.

Genom att logga in i systemet och klicka på produktens namn och sedan på ”Dokument” går det enkelt att se om produkten redan har en giltig EPD registrerad i systemet. Under fliken ”Övrigt” finns informationen från EPD:n inklusive dokumentets giltighetstid.

Observera att EPD:n inte påverkar bedömningsbokstaven (ingår ej i SundaHus bedömningskriterier).

Intresserad? Skicka dokumenten till vår administratör Klara Klippinger: Klara@sundahus.se

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll