Gå direkt till innehåll
Utökat stöd i SundaHus Miljödata för Svanenmärkning av byggnader

Nyhet -

Utökat stöd i SundaHus Miljödata för Svanenmärkning av byggnader

SundaHus erbjuder ett enkelt och effektivt stöd för materialval kopplade till kriterierna för Svanenmärkning av byggnader. Nu har stödet utökats och kompletterats så att den som söker i SundaHus Miljödata direkt kan se vilka produkter som är ”listed with remarks”. Att en produkt är ”listed with remarks” innebär att den har får användas i Svanenprojekt men att den har restriktioner på hur den får användas, t. ex. att ”produkten får endast användas utomhus”.

Bakgrund

Småhus, flerbostadshus och byggnader för skola och förskola kan Svanenmärkas. Svanen ställer krav på byggprocess, material och energibehov. Hänsyn tas till miljön genom hela tillverkningsprocessen, från råvaror till färdig byggnad. Förutom låg påverkan på miljön och klimatet ska byggnaden också erbjuda en god inomhusmiljö. Det säkerställs bland annat genom krav på ingående material. För att hantera de byggmaterial som används vid Svanenmärkning av byggnader har Svanen utvecklat Husproduktportalen. I portalen finns bland annat produkter som är ”listed” vilket innebär att produkterna är granskade av Svanen och uppfyller kraven. Det finns även produkter som är ”listed with remarks” vilket innebär att produkterna bara får användas om vissa restriktioner är uppfyllda. 

Vill du veta mer?

Bygger du en byggnad som ska certifieras enligt Svanen? Är du intresserad av att förenkla materialvalen i byggprocessen? Kontakta vår försäljningschef Daniel Karlsson

Ämnen

Kontakter

Daniel Karlsson

Daniel Karlsson

Försäljningschef 013-36 30 93

Relaterat innehåll