Gå direkt till innehåll
Jan Boström, Teknikutvecklingschef på SundaHus
Jan Boström, Teknikutvecklingschef på SundaHus

Pressmeddelande -

Svanen och SundaHus samarbetar för giftfritt byggande

Genom ett utökat utbyte av information mellan Svanens Husproduktsportal och SundaHus Miljödata blir det enklare att välja rätt produkter och dokumentera dessa i samband med Svanenmärkning av byggnader.

Intresset för Svanenmärkta byggnader har exploderat och merparten av de stora aktörerna bygger Svanenmärkt.

– Vi arbetar ständigt med utveckling och strävar efter att göra det enkelt och effektivt för alla parter som är inblandade i byggprocessen. Därför är vi särskilt glada för att integration med SundaHus nu är på plats, säger Stefan Björling, affärsområdeschef Hus och renoveringar hos Miljömärkning Sverige.

Sedan tidigare finns det flera olika funktioner i SundaHus Miljödata som ger stöd vid Svanmärkning av byggnader. Bland annat finns det redan idag en koppling som innebär att produkter märkta med Svanen eller EU-blomman visas i SundaHus Miljödata. I systemet visas även produkter som är ”listed” (det vill säga registrerade, deklarerade och granskade). Den nya lösningen innebär i praktiken ett säkrare och effektivare utbyte av information bland annat baserat på GTIN-nummer.

– Genom integrationer med andra system och samarbeten med kunder och partners strävar vi alltid efter att bli en naturlig del i våra kunders processer. Integrationen mellan Svanens Husproduktsportal och SundaHus Miljödata är ett exempel på just det arbetet, säger Jan Boström, teknikutvecklingschef på SundaHus.

SundaHus har många kunder som bygger Svanenmärkt och som använder SundaHus Miljödata som verktyg för materialvalen:

– Kunderna är glada över att de nu kan förenkla och effektivisera arbetet med materialvalen ännu mer. Dessutom är vi på SundaHus glada och stolta över att vi genom olika funktioner och integrationer kan göra arbetet med medvetna materialval enklare. I praktiken innebär det ju att ännu fler kan välja att bygga hållbart och giftfritt, avslutar Emma Thorstensson kundansvarig på SundaHus.

För kommentarer:

Jan Boström, Teknikutvecklingschef SundaHus, +46 13-36 30 73, jan@sundahus.se

Stefan Björling, Affärsområdeschef Hus & Renovering, Miljömärkning Sverige +46 8-55 55 24 23 stefan.bjorling@svanen.se

Om Svanen:

”Svanen är Nordens officiella miljömärke. Svanen har ett livscykelperspektiv och ställer höga miljökrav, som revideras kontinuerligt. Det gör det enkelt för konsumenter att välja de miljömässigt bästa produkterna. Svanen är också ett verktyg för företag som vill bidra till arbetet för ett hållbart samhälle. Miljömärkning Sverige AB ansvarar för Svanen och EU:s motsvarighet EU Ecolabel. Läs mer på www.svanen.se”

Ämnen


SundaHus i Linköping AB (publ) verkar inom bygg- och fastighetssektorn och hjälper företag och organisationer med att skapa giftfria och långsiktigt värdefulla byggda miljöer genom enkla och effektiva lösningar för medvetna materialval.

Presskontakt

Relaterat innehåll